Historie og Galleri

Landsbyen Lundtofte blev mellem 1830 og 1910 udbygget med landhuse med to eller flere boliger, der blev opført til arbejdere på fabrikkerne ved Mølleå. Lundtofte fik skole i 1872, og den blev udvidet i hhv. 1904 og 1927. Lundtoftes jorder nærmest Jægersborg Dyrehave blev udstykket til husmandssteder fra 1880’erne, og de fleste blev drevet som gartnerier. Sammen med et begyndende villabyggeri dannede de bebyggelsen Hjortekær.

Heste har været en stor del af Lundtoftegaards historie gennem tiderne. Det var omkring år 1908, da kaptajn Gustav Adolph Frederik Clausen-Kaas købte gården. Han købte flere gårde i området og det var kaptajnen, der var initiativtager til opførelsen af Klampenborg Væddeløbsbane, fordi han havde en stor interesse for hesteavl, både væddeløbsheste og travere.

Lundtoftegaard er en meget smuk, gammel og historisk ejendom oprindelig opført i 1870. Gården blev genopført i 2004 efter en brand og fremstår i dag smukt restaureret med stråtag og små sprossede vinduer således, at gårdens historiske træk er bevaret.

Beliggenheden fås ikke bedre med cirka 12 kilometer fra centrum af København og i grønne omgivelser nær Dyrehaven, Mølleåen og Jægersborg Hegn.

Lundtoftegaard Café og Glamping

Jægersborg Dyrehave er Danmarks mest kendte dyreparker. Dyrehaven er en cirka 1.100 hektar stor naturpark i Lyngby-Taarbæk Kommune nord for København. Den grænser mod nord op til Jægersborg Hegn som indtil 1832 var en del af Dyrehaven.
Ved alle indgange findes de karakteristiske røde porte. Den mest benyttede, Klampenborg port, ligger lige ved Klampenborg Station.

Dyrehaven er med dens ældgamle fritstående egetræer, store sletter med hjorteflokke og udsigt til Øresund, skovpartier og tunneldale, et stykke dansk natur, der stort set har været uberørt i 350 år.

Den 4. juli 2015 blev Jægersborg Dyrehave og Hegn, Store Dyrehave og den sydlige del af Gribskov optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv.